Gjør penger deg lykkeligere?

Blindsoner, Endring, Organisasjonsutvikling, Transformasjon

Jeg ble sittende å lese en interessant artikkel i helgen om hvorvidt penger gjør deg lykkeligere… Svaret er ja! og nei…. kanskje ikke det mest spennende svaret, men likevel verdt å reflektere over.

Penger er en viktig faktor, men det har sine begrensninger og rammer for hvor sterk påvirkning det har på din og andres opplevelse av lykke.

For å forstå sammenhengen mellom penger og opplevd lykke, så må vi klare å tenke på penger som en ressurs for å oppnå mål. Spørsmålet er hvilke mål og behov du har i din hverdag og på lengre sikt? Her kommer vårt opplevde behov for ting, trygghet og status inn, og dermed er vi inne på hva vi ser rundt oss, og hvilke kulturelle normer som gjelder. Les mer i denne spennende artikkelen.

Konklusjonen er at penger uten noe meningsfylt å bruke de på, eller noen å bruke de sammen med, skaper ikke lykke. På den andre siden skaper masse meningsfylte prosjekter uten penger til å gjennomføre de heller ikke lykke.  Likevel, uten et sterkt mål og mening, så vil pengene miste sin verdi, og det må være utgangspunktet. Det høres kanskje åpenbart ut når du leser dette, men i hverdagen forsvinner denne enkle sammenhengen fort i behovet for trygghet og redebygging.

Å dele skaper glede og vekst, glem ikke det i en hektisk hverdag!

Jeg håper denne lille posten får deg til å gjøre en liten (eller stor) ting for noen andre, ha en flott uke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s